Sokrat Sinaj


I lindur në nëntor 1956, Sokrat Sinaj studioi shkencat bujqesore në Institutin e Lartë Bujqësor në Kamëz, Tiranë. Në vitin 1993 mbrojti me rezultate maksimale doktoraturën (PhD) për shkencat bujqësore në Institutin Kombëtar Politeknik të Lorenës, Nancy, Francë. Mbas doktoraturës për dy vjet ka kryer nje qëndrim postdoctoral në Qendrën Kombëtare Franceze të Kërkimit Shkencor (CNRS) po në Nancy, Francë. Nga viti 1995 për 12-vjet punoi si Profesor i asociuar në Departamentin e Agronomisë të Universitetit Politeknik Federal te Zyrihut në Zvicër dhe nga viti 2007 është përgjegjës për kërkimet shkencore në fushën e të ushqyerit të bimëve bujqësore, në Institutin Kombëtar të Kërkimeve Bujqësore, Zvicër. Ne vitin 2005 ështe kualifikuar Profesor i Universiteteve franceze nga Ministria franceze e Arsimit dhe Shkencës dhe Profesor i Republikës së Shqipërisë nga Ministria shqiptare e Arsimit dhe Shkencës. Sinaj ka koordinuar projekte të shumta shkencore me impakt nderkombëtar dhe ka publikuar më shumë se 150 artikuj në revistat shkencore me prestigjoze te fushës. Ai është anëtar i komiteteve shkencore për disa revista ndërkombëtare dhe mbështet aktivisht interesat e komunitetit shqiptar jashtë vendit.

Email: Sokrat.Sinaj@diaspora.gov.al

This will close in 0 seconds