Arsimi dhe Diaspora/ Anëtarët e KKD bisedë me ministren e Arsimit, Evis Kushi

Anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës kanë zhvilluar një bashkëbisedim online me ministren shqiptare të Arsimit, Evis Kushi.

Ministrja e ka cilësuar të frytshëm këtë takim me dy prej anëtarëve të këtij këshilli, Prof. Dr.Sokrat Sinaj, shkencëtar i cili prej vitesh jeton në Zvicër, dhe Dr. Adriana Fishta-Bejko, mësuese me përvojë dhe pedagoge në Kanada.

“Gjatë takimit diskutuam rreth nevojave të ndryshme të Diasporës në funksion të mbështetjes së mësimit të gjuhës shqipe në Diasporë, veçanërisht tekstet e gjuhës shqipe, abetaren dhe mësuesit shqiptarë, të cilët me shumë përkushtim e pasion po kontribuojnë pa u ndalur në mësimin e gjuhës shqipe dhe përhapjen e kulturës sonë tek brezat e rinj që jetojnë në Diasporë”- nënvizon ministrja Kushi në statusin e saj në rrjete sociale.

Ata ndër të tjera, kanë ndarë edhe pikëpamjet rreth hapave konkrete që duhet të ndërmerren me qëllim integrimin e mëtejshëm të Diasporës shkencore dhe intelektuale në çështje që lidhen me fusha të ndryshme si arsimi, shkenca, kultura etj.

Leave a Reply