Besmir Rrjolli


Besmir Rrjolli, jeton në Milano nga viti 2004, themelues i shoqatës italo-shqiptare Dora e Pajtimit është aktiv në sektorin jofitimprurës prej më shumë se 15 vitesh.

Diplomuar në “Komunikim” në Universitetin Cattolica të Milanos dhe me një Diplomë Master në “Teatër Social”, ka nje eksperirence disa vjeçare ne Kooperimin Internacional (International Cooperation) me qellim forcimin e lidhjeve ekonomike, kulturore dhe shoqërore midis Italisë dhe Shqipërisë.

Ndër vite ka bashkëpunuar me Organizata te ndryshme internacionale dhe istitucione si: Bashkia e Milanos, Organizata Ndërkombëtare për Migracionin me seli ne Rome, COSV NGO, Muzeu i Kulturave – Mudec, Expo Milano 2015, Universiteti Cattolica në Milano etj.

Nga viti 2018 deri me 2021 Focal Point për rajonin e Lombardisë për selinë shqiptare të (IOM Albania) – Agjencia e Kombëve të Bashkuara për Migracionin.

Nga nëntori i vitit të kaluar themelon dhe drejton qendrën kulturore Slow Mill në Milano.