Brikena Muharremi


Avokatja e parë shqiptare në Mbretërinë e Bashkuar që në vitin 2005. Znj. Muharremi ka kryer studimet Bachelor në drejtësi në Universitetin Westminster në Londër. Aktualisht është e licensuar në Londër si Barrister, avokate me të drejta përfaqësimi në të gjitha gjykatat në Angli dhe Uells. Ajo është themeluese dhe kryetare e Shoqatës së Avokatëve Shqiptaro-Britanik në Mbretërinë e Bashkuar (BALA) që nga viti 2016. Në 2020 gjithashtu është zgjedhur kryetare e shoqatës britaneze ‘I Can Be’. Aktiviste e njohur në komunitetin shqiptar në Mbretërinë e Bashkuar. Në vitin 2019 është vlerësuar me çmimin Ambasadore e Kombit nga Qeveria Shqiptare.

Email: Brikena.Muharremi@diaspora.gov.al